Als je nog nooit van SEO gehoord hebt hieronder een kleine introductie. SEO is het optimaliseren van je website op bepaalde zoekwoorden zowel on-page als off-page. Hierdoor wordt je op bepaalde zoekwoorden beter gevonden in Google. Jouw website verschijnt dan hoger in de rankings. Wil je meer weten hoe SEO precies werkt kijk dan eens op http://www.twopixels.nl

Ik geef je 5 redenen waarom je SEO nodig hebt.

1 SEO is geen kostenpost maar een investering

SEO is een investering met een hoog rendement. Wanneer je op de juiste zoekwoorden goed gevonden wordt gaat dit jouw extra bezoekers opleveren en dus ook extra inkomsten mits je een product of dienst aanbied. Als je dit voor meerdere zoekwoorden doet kan het rendement reusachtig zijn.

2 SEO is 24/7

Jouw website is 24/7 bereikbaar. Dus ook als je slaapt gaan de verkopen gewoon door op je website. het bereik is enorm je kan letterlijk de hele wereld bereiken.

Het helpt je om nieuwe potentiële klanten te bereiken indien je goed gevonden wordt in de zoekmachines.

Het bouwt vertrouwen bij je klanten als je goed gevonden wordt. Wat eerder resulteert in nieuwe opdrachten.

3 Het versterkt je merk

Doordat je beter zichtbaar bent wordt je bedrijfs- merk versterkt. Bezoekers zullen je makkelijker herkennen en zullen je als een sterk merk gaan zien.

Combineer dit met een social media strategie en de resultaten zullen je verbazen.

4 SEO is langetermijn

Het heeft tijd nodig om te ranken in de zoekmachines en je moet hier continu mee bezig zijn. Dit is allemaal afhankelijk van je concurrentie. Als je veel concurrenten hebt dan zul je meer tijd hierin moeten investeren maar het zal zich uiteindelijk uit betalen.

5 Kostenbesparend

Vergeleken met adwords is SEO een stuk goedkoper. Ja het kost tijd dat je de goede rankings krijgt maar als je begint te ranken dan zul je een enorme boost in het verkeer naar je website toe.

Wil je meer tips over SEO of online marketing neem dan eens een kijkje op deze Facebook pagina.